MENU I              

 Zupa 1 do wyboru:

- Staropolski rosół z makaronem

- Krem z pomidorów z nutą bazylii

Danie obiadowe 2 rodzaje mięsa do wyboru:

- Pierś panierowana po staropolsku

- Karkówka macerowana w musztardzie

-  Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem w sosie śmietanowo-winnym

- Tradycyjne kotlety mielony z cebulką

- Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

- Tradycyjny kotlet schabowy

- Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym

- Sakiewki drobiowe z pieczarkami i cebulką

- Aromatyczny schab pieczony

- Polędwiczki z pieczarkami

- Zrazy

Dodatki:
puree ziemniaczane

dwa rodzaje surówek

Deser – 2 rodzaje do wyboru:
Szarlotka, Sernik, Zebra, Ciasto marchewkowe, Ciasto bananowe,

Ciasto czekoladowe, Galaretki z owocami

Możliwość wniesienia własnego tortu; serwowanie po stronie restauracji

Napoje:
kawa / herbata, - woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń, - soki 0,25 l/ osobę

Kolacja:
- Deska serów i wędlin z suszoną śliwką   - Mini pizze o średnicy 3cm serowe (ciasto do pizzy posypane parmezanem i oregano) i Margherittki (ciasto do pizzy, mozzarellą i z sosem pomidorowym i bazylią)

-Pomidory z mozzarellą i bazylią   - Sałatka z kurczakiem curry lub sałatka z tuńczykiem

- Mini piersi z kurczaka w panierce (forma nuggetów) obok sosy pikantny i czosnkowy

- Pieczywo tradycyjne

W cenie: * Przyjęcie do 3 godzin bez kolacji , do 5 z kolacją * Przystrojenie stołu * Przygotowanie zastawy pod własny tort
* Obsługa kelnerska

cena bez kolacji 140 zł/os                   cena z kolacją 195 zł/os


MENU II                                                                 

  Zupa 1 do wyboru:

- Staropolski rosół z makaronem

- Krem z pomidorów z nutą bazylii

- Barszcz z uszkami

Danie obiadowe 3 rodzaje mięsa do wyboru:

- Pierś panierowana po staropolsku

- Karkówka macerowana w musztardzie

- Roladka drobiowa nadziewana szpinakiem w sosie śmietanowo-winnym

- Tradycyjne kotlety mielony z cebulką

- Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

- Tradycyjny kotlet schabowy

- Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym

-  Sakiewki drobiowe z pieczarkami i cebulką

- Aromatyczny schab pieczony

- Polędwiczki z pieczarkami

- Zrazy

- Devolaj

Dodatki:
puree ziemniaczane, dwa rodzaje surówek

Deser – 2 rodzaje do wyboru:
Szarlotka, Sernik, Zebra, Ciasto marchewkowe, Ciasto bananowe,
Ciasto czekoladowe, Galaretki z owocami

Możliwość wniesienia własnego tortu; serwowanie po stronie restauracji

Napoje:
kawa / herbata, - woda niegazowana z cytryną bez ograniczeń, - soki 0,5 l/ osobę

Kolacja:
- Deska serów i wędlin z suszoną śliwką
- Tortilla z twarożkiem i szynką
- Mini pizze o średnicy 3cm serowe (ciasto do pizzy posypane parmezanem i oregano) i Margherittki (ciasto do pizzy, mozzarellą i z sosem pomidorowym i bazylią)
-Pomidory z mozzarellą i bazylią - Sałatka z kurczakiem curry lub sałatka z tuńczykiem
- Sałatka grecka  - Schab ze śliwką na zimno
- Mini piersi z kurczaka w panierce (forma nuggetów) obok sosy pikantny i czosnkowy
- Pieczywo tradycyjne

W cenie: * Przyjęcie do 3 godzin bez kolacji , do 5 z kolacją * Przystrojenie stołu * Przygotowanie zastawy pod własny tort * Obsługa kelnerska

cena bez kolacji 160 zł/os                   cena z kolacją 265 zł/os

 

 

MENU III

Przystawka do wyboru:

- Carpaccio z pieczonych buraków z orzechami i kozim serem po włosku

- Czekadełka prosto z ognia zapiekane parmezanem

- Klasyczne Caprese

Zupa do wyboru:

- Staropolski rosół z makaronem

- Krem z pomidorów z nutą bazylii

- Żurek z kiełbasą i jajkiem

- Aromatyczny Gulasz

Danie obiadowe: mięso na półmiskach 3 rodzaje do wyboru:

- Grillowany łosoś lub  Dorsz z pieca z masłem i koperkiem

- Pierś panierowana po staropolsku

- Tradycyjne kotlety mielony z cebulką

- Grillowana pierś w piecu opalanym drewnem

- Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

- Tradycyjny kotlet schabowy

- Karkówka macerowana w musztardzie

- Roladka drobiowa w sosie porowym

-  Sakiewki drobiowe z pieczarkami i cebulką

- Aromatyczny schab pieczony

- Medaliony wieprzowe z pieczarkami

Dodatki:

puree ziemniaczane , dwa rodzaje surówek

Deser – 2 rodzaje do wyboru:

- Szarlotka - Sernik - Zebra - Ciasto marchewkowe – Ciasto bananowe - Galaretki z owocami

Napoje

 kawa / herbata bez ograniczeń - woda niegazowana z cytryną i miętą bez ograniczeń - soki 0,5 l/ osobę

 

 

 

 

Kolacja

- Włoskie ciastka z warzywami w cieście francuskim
- Tortilla z twarożkiem i szynką
- Pasztet drobiowo – wieprzowy
- Roladki z szynki z twarożkiem
- Deska serów z suszoną śliwką
 - Deska wędlin z korniszonami
- Mini pizze o średnicy 3cm w dwóch smakach serowe (ciasto do pizzy posypane parmezanem i oregano) i
Margherity (ciasto do pizzy, mozzarellą i z sosem pomidorowym i bazylią) podane na drewnianych deskach

- Sałatka z kurczakiem i curry
- Sałatka z tuńczykiem
- Sałatka  grecka
- Sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą i śmietaną
- faszerowane pieczarki z mięsem
-Pomidory z mozzarellą i bazylią
- Schab ze śliwką

- Mini piersi z kurczaka w panierce (forma nuggetsów) obok sosy pikantny i czosnkowy
- Pieczywo tradycyjne
- zupa Bogracz na gorąco

* Przyjęcie do 5 godzin bez kolacji, z kolacją do 7 godzin * Obsługa kelnerka * Przystrojenie stołu
* Przygotowanie zastawy pod własny tort

 

cena bez kolacji 220z ł /os                 cena z kolacją 300 z ł /os

 

 

 

 

 

Możliwość domówienia do menu I i II i III:

* Przedłużenie przyjęcia 1h - 80 zł

*Napoje / Sok 1 l – 15 zł

* Przekąski dodatkowe w stół możliwość domówienia:

- Deski serów 800 gram 1600 zł

- Deski wędlin 800 gram 1600 zł

- faszerowane pieczarki z mięsem z 1 kg pieczarek / 120 zł / 10 os.

- mini tortilli z serem rocotto i szynką /160 zł /10 os.

-  sztuk przystawki typu "mini pizze" o średnicy 3cm serowe (ciasto do pizzy posypane parmezanem i oregano) i Margherity (ciasto do pizzy, mozzarellą i z sosem pomidorowym i bazylią) 70 zł / 10 os.

- sałatka z kurczakiem i curry / 220 zł / 10 os.

- sałatka grecka / 220 zł / 10 os.

- sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą i śmietaną / 200 zł / 10 os.

- pomidory z mozzarellą i bazylią / 150 zł / 10 os.

- schab ze śliwką ( z 2 kg schabu) / 260 zł /10 os

- mini piersi z kurczaka w panierce (forma nuggetsów) z 2 kg obok sosy pikantny i czosnkowy/ 240 zł / 10 os

- dodatkowa porcja ciasta 120 zł /10 osób